Kan man bo gratis i Oslo, eller tilnærmet gratis.
Ja, det finnes muligheter.

Det beste er om du kjenner noen i byen, som kan ha en sofa eller ekstra rom med en madrass. Er ikke det mulig kan du sjekke tradisjonelle AirBnB, hvor vi har funnet priser fra 200 kroner pr natt – i delt rom eller på en sofa usentralt i Oslo. Eks. 5 netter fra ca 800 kr (sjekket 11.02. 2020).

Å sove på en benk, park, Oslo S eller en døgnåpen Mc Donalds er billigst, men lite komfort og usikkerheten gjør at dette ikke er å anbefale. Skal du sove godt, trygt, frisk luft og tilgang til vann, velg Oslomarka.

T-banens endeholdeplasser ligger med kort avstand til flere naturperler og skogsvann. Nordmarka kan nås med buss til Maridalen. Telt reglene i Norge er 150 meter fra hus, hytte, bebyggelse og maks 2 døgn på et sted. Du må alltid ta med deg søppel og avfall. Det er mest praktisk å telte i nærheten av vann eller bekk. Det er også flere offentlige toaletter ved populære badeplasser i Oslomarka, som grenser nærmest byen.

PS. Bor du for lenge på ett sted kan du bli lovpålagt å bryte opp leiren din.
Les mer: https://www.okokrim.no/lovlig-opphold.416889.no.html

På sommeren trenger du ikke telt, hvis du anskaffer deg en «uteligger». Dette er et soveposetrekk beregnet på deg som liker å sove under åpen himmel. Se eks. https://www.gsport.no/123690-mammut-grevling-emt-soveposetrekk