Det trenger ikke koste penger for at barna skal ha det gøy. Det viktigste for barna er å være sammen med foreldrene. Barna trenger ikke hver helg lekeland, badeland, kino eller andre tilbud med dyr inngangsbillett. Sjekk vår liste med billige og gratis aktiviteter for barn i Oslo. Mange kan gjøres hjemme.
PS. Barn reiser gratis med Ruter i helgene og offentlige fridager. Barn under 6 år og barnevogn er gratis. Kos med en katt – gå tur med en hund

Oslo har et «berømt» kattehus langs Mosseveien. Kattene trenger kos og omsorg, og mange kjøper katter for omplassering.
Du må avtale tid –
Les mer her >>

Skattejakt – Rydd bod, loft og kjeller

Skattejakt i egen bolig kombinert med rydding kan gjøres morsomt og interessant for barna. Det kan være mye glede i gamle leker som ikke er brukt på lenge, et gammelt fotoalbum, klær som kan syes om, nedstøvede brettspill. Kanskje man kan gjemme en ekte skatt i boligen f.eks gullsjokolade.

Bakedag – Lærerikt for store og små kokker

Billig og nyttig aktivitet. La barna blande ingrediensene og elte deigen. Etter heving kan barna forme brødet, og lage sine egne rundstykker.

Eks. oppskrift: 1,5 KG Hvetemel, 2 ss Sukker, 1 ts salt, 1 pakke tørrgjær, 1 dl rapsolje eller smør, 7 dl vann. Evt. spe på med mer vann og mel for å få en passe deig. Deigen holder til 2 store brød. Hev i 2 omganger. Stek 45 minutter på 190 grader nederste rist.

Kortspill og kaffe

Kan barna «Vri 8’er» eller «Siste stikk»? Sistnevnte spill deler du ut 7 kort til hver. Høyeste kort vinner, farge må følges, siste stikk vinner omgangen. Kaffe til de voksne og saft til barna. Kan kombineres med bakedag.

Lag en sang med Soundtrap

La barna bruke kreativitet og sangglede. Du trenger PC med mikrofon. Programmet har Autotune og ferdige melodier, så la barna synge inn og lage egen låt. Barna lærer musikkproduksjon og alt er gratis. Det er noen premiumfunksjoner, men disse er ikke nødvendig før man blir proff. Sjekk gratis musikkprogram >>

Pølsejakt på Circle K

«Wiener for en tier » har blitt et begrep i Norge. Men nå er det slutt. Circle K selger wiener med lompe/brød for 20 kr pr stk.
Les saken på TV2.no
Dette er relativt rimelig, men du kan kjøpe billige wienerpølser i matbutikken.

Ta med barna ut, og si at det er pølse-jakttur. De har mange stasjoner i Oslo området. Dra til et område du ikke kjenner og oppdag nye sider av byen. PS. Ta med vannflaske og kaffeavtale kopp.

Tur rundt Østensjøvannet

Ta 70 bussen til Abildsø eller parker i enden av vannet ved Østensjøvannet. Her er det flere lekeplasser, og spennende lekeplasser. Det er ca 4,4 kilometer og høydepunktet er fugleobservatoriet på vestsiden av vannet. Du vil passere Manglerud Ishall, her er det kiosk og ofte er det noe spennende som skjer på isen. Abildsø skole har stor lekeplass og kunstgressbane ( ta med en fotball). På kalde vintre kan du gå på skøyter på isen eller på skøytebanen ved fotballbanen. Sjekk om det er is – Facebook gruppe.

Ta med ryggsekk med matpakke + vann.

Ekeberg skulpturpark

Ta buss 34 eller parker utenfor Ekeberg camping. Start fra campingplassen og se flotte skulpturer og kunstverk langs gangveien. Opplev moderne og abstrakt kunst men også tradisjonelle bronseskulpturer og installasjoner. Turen ender opp ved Ekeberg Restauranten og kafe. Rett nedenfor går trikken tilbake til byen. Du kan også gå langs Kongsveien, og få med deg Barcode. Dette passer best for deg med større barn.

Ta med sekk med mat + vann.

Sjekk kart over parken >>

Sørenga sjøbad

Åpen strand i Oslo Sentrum bortenfor Operabygget. Best for svømmedyktige barn. Det er mange restauranter langs promenaden, skal du få en billig tur må du styre unna, og stoppe først på Rema eller Coop’en som også ligger på Sørenga. Fyll opp med potetgull ( velg billigst) og ta med nok vann. På gode sommerdager er det et yrende liv på både vann og land. Du kan også sykle hit, men husk at du må trille sykkelen på promenaden.

Badetur til Frysja på Kjelsås

Buss 54 til Kjelsås Stasjon eller tog. Frysja og Brekkedammen ligger rett ved Teknisk Museum. Her er det flotte gressletter du kan slenge deg ned på. Spennende ting å gjøre er å gå bak fossen. Er relativt barnevennlig men er ikke langgrunt, så ta med armringer eller redningsvest til de minste.

Er du sprek kan du gå gangveien langs Akerselva tilbake til Oslo Sentrum via Grünerløkka.

Ta med matpakke og vannflasker.

Skogstur til hoppbakken Linderudkollen

Ta buss 56 fra Nydalen T til Solemskogen, gå av på endeholdeplassen. Ta skogsveien til høyre, og ta første vei til høyre etter ca 150 meter. Da går du retning mot Linderudkollen hoppbakker + sportsstue.

Related Posts

Oslo’s Billigste Vaskehjelp: Er Det Billigere Å Rengjøre Selv?
Oslos billigste parkering
Bøker