Det finnes mange steder å spise billig i Oslo, noen av alternativene kan være:

 1. Fast food-kjeder som Mc Donalds, Burger King, KFC, Subway, etc. disse kan man få middag for mellom 50-100 kroner.
 2. Gatekjøkken: Det finnes mange gatekjøkken i Oslo som serverer billig mat, som Tacokjøretøy og Pølseboder, man kan få middag for mellom 50-80 kroner.
 3. Matmarkedet: Mathallen og Torvehallene er populære matmarkeder i Oslo hvor man kan kjøpe billig og fersk mat. Her kan man kjøpe ingrediensene og lage maten selv hjemme.
 4. Supermarked: Det finnes mange supermarkeder i Oslo hvor man kan kjøpe billig mat, som Rema 1000, Rimi, Coop Prix, etc. Her kan man kjøpe ingrediensene og lage maten selv hjemme.
 5. Etnisk mat: Det finnes mange etniske restauranter i Oslo som serverer billig mat, som kebab-restauranter, indisk, thai, vietnamesisk, etc. Disse kan man få middag for mellom 70-100 kroner.
 6. Studentrestaurantene : Det finnes flere studentrestauranter i Oslo som serverer billig og god mat for studentene, man kan få middag for mellom 40-70 kroner.

Dette er bare noen av alternativene, og det er alltid verdt å utforske byen for å finne gode spisesteder til rimelige priser.

Det billigste er å la være å gå på restaurant.

Gå heller på en Rema, Coop eller Kiwi og prøv eks:

Lån en mikrobølgeovn på en bensinstasjon, eller Burger King og varm opp. Og  middag er i boks for ca 39,-

Oslo er en by med et bredt utvalg av restauranter, og det er mange steder å spise god mat uten å måtte bruke for mye penger. Noen av byens billigste restauranter inkluderer:

 1. Curry House: Dette er en indisk restaurant som serverer autentiske retter til rimelige priser. Maten er alltid frisk og smakfull, og det er mange vegetar- og veganalternativer tilgjengelig.
 2. Falafelboden: En av Oslos mest populære spisesteder for billig mat. Her får du en god og fyldig falafelwrap til en svært rimelig pris.
 3. Pizzabakeren: Pizzabakeren er kjent for å servere deilige og rimelige pizzaer. De bruker alltid friske ingredienser og har et stort utvalg av smaker å velge mellom.
 4. Sushi Yama: Dette er en sushi-restaurant som serverer enkel, men velsmakende sushi til rimelige priser. Det er et stort utvalg av forskjellige sushi-retter å velge mellom, og de har også et utvalg av salater og andre retter.
 5. Shawarma King: En av Oslos mest populære spisesteder for billig mat. Her kan du få en fyldig og smakfull shawarma til en svært rimelig pris.

Dette er bare noen av de mange billige restauranter i Oslo, og det er alltid verdt å utforske byen for å finne gode spisesteder til rimelige priser.

Hva kan du forvente å betale?

Det kan variere fra restaurant til restaurant, men generelt sett kan man si at man kan få en god middag på en av disse billige restaurantene i Oslo for mellom 100-200 kroner. Noen av disse restaurantene har også spesialtilbud eller dagens retter til enda lavere priser. Pizzabakeren og Shawarma King kan man få middag for mellom 80-120 kroner, mens på Sushi Yama og Falafelboden kan man få en middag for mellom 70-100 kroner. Curry House kan man få middag mellom 80-150 kroner. Det er verdt å merke seg at disse prisene kan variere litt basert på hva man bestiller og hvor mye mat man ønsker.

Oslo er delt inn i flere bydeler, her er noen av de kjente områdene og bydelene i Oslo:

 1. Sentrum: Dette er hjertet av Oslo og der man finner de fleste turistattraksjonene, som Akershus festning, Slottet, Karl Johans gate, og Nationaltheatret. Sentrum er også kjent for å ha mange butikker, restauranter og kafeer.
 2. Grünerløkka og Sofienberg: Dette er to trendy bydeler i Oslo med mange kafeer, restauranter, og butikker. Grünerløkka er kjent for å ha mange vintagebutikker og kunstgallerier, mens Sofienberg er kjent for å ha mange små butikker og kafeer.
 3. Frogner og Majorstuen: Disse to bydelene er kjent for å ha mange fine eiendommer og et svært velstående befolkning. Frogner er også hjemmet til Vigeland-parken, en av Oslos mest populære turistattraksjoner. Majorstuen er kjent for å ha mange kafeer, restauranter og butikker.
 4. Tøyen: Dette er en multikulturell bydel i Oslo, kjent for å ha mange etniske restauranter og butikker. Tøyen er også hjemmet til Munch-museet og Botanisk hage.
 5. Bislett og St. Hanshaugen: Disse bydelene er kjent for å ha mange hyggelige kafeer og restauranter, samt for å være et populært område for studenter. Bislett stadion er også et kjent landemerke i området.
 6. Aker Brygge: Aker Brygge er et kjent område i Oslo, kjent for å ha mange fine restauranter og butikker, samt for å ha en flott utsikt over Oslofjorden.

Dette er bare noen av bydelene og områdene i Oslo, og det er mange flere å utforske og oppdage.

Lag heller maten sjæl:

En måte å lage en billig middag på er å planlegge middagen din rundt billige ingredienser som for eksempel bønner, linser, quinoa og grønnsaker. Du kan også kjøpe bulk og fryse ned ingrediensene for å spare penger. Å lage mat fra grunnen av, som å lage en gryterett eller en suppe, kan også være en billig måte å lage middag på. Det er også lurt å unngå å kjøpe ferdigmat, da det ofte er dyrere enn å lage maten selv.

 

Vunnet i Lotto?

Det er mange dyre restauranter i Oslo, men noen av de mest anerkjente og prisbelønte fine dining-restaurantene som ofte kommer opp når det gjelder prisnivået er:

 • Maaemo
 • Fauna
 • Sabi Omakase
 • Ekebergrestauranten
 • Statholdergaarden
 • Ylajali
 • Galt
 • Krogseter Gård
 • Kulturhuset
 • Lysverket
 • Markveien Mat & Vinhus
 • Munkholm
 • Oscarsborg
 • Paradiso
 • Pjoltergeist
 • Plah
 • Plate
 • Raa
 • Saffron
 • Tjuvholmen Sjømagasin

Vær oppmerksom på at dette kan variere og det kan være andre restauranter som også kan være dyre, og det anbefales å sjekke oppdaterte menyer og priser på deres nettside eller ved å spørre personalet.